Boterham kaas met plastic

Spread the love

Het volgende onderwerp van de rubriek Uitpakken! Is alweer aan de beurt: verpakking voorgesneden kaas

Iedereen kent wel de echte Nederlandse kaas. Het grote, ronde, gele melkproduct dat elke Nederlander het liefst op zijn brood eet. Zelfs buitenlanders nemen het mee als een souvenir. Nederland staat bekend om zijn kaas. Meestal als je het koopt krijg je stuk uit de hele ronde kaas gesneden. Om dit dan thuis op je gewende bruine boterham te stoppen heb je een kaasschaaf nodig.

Met deze kaasschaaf kan ik niet overweg. Om goed de kaas te schaven moet je met de ene hand de kaas vasthouden en met de andere hand gaan schaven. Hiervoor heb ik een hand te weinig die ik goed kan gebruiken. Ook om te voorkomen dat ik straks een vinger minder heb, door mijn spastische stuiptrekkingen weet je maar nooit wat er kan gebeuren, is de verstandige keuze voorgesneden kaas.

Nu kun je deze voorgesneden kaas op twee manieren kopen. De ene manier is laten schaven in plakjes. Deze service wordt onder andere gedaan door de plaatselijke kaasboer, maar sommige supermarkten hebben ook een kaasafdeling waar ze het voor je schaven.

Naast dat steeds meer supermarkten bezuinigen op deze service, is er ook een ander nadeel van deze manier van voorgesneden kaas. De plakken kaas worden op elkaar gelegd en gaan aan elkaar plakken. Effect, je kunt geen mooie plakken op je boterham leggen. Een oplossing hiervoor is plasticjes tussen elke plakje leggen. Naast dat dit milieuonvriendelijk is, blijft nu het plastic je aan de kaas hangen. Dit zorgt ervoor dat je een lekker hap van je boterham neemt met kaas met stukje plastic erbij.

Daarom koop ik toch maar de voorgesneden kaas in verpakking. Nu zult u waarschijnlijk vinden dat dit voorgefabriceerd kaas is, dus geen echte kaas. Dat klopt misschien, maar deze kaas plakt in ieder geval niet aan elkaar. Nu heeft de supermarkt waar ik mijn boodschappen meestal doe iets moois gevonden voor de verpakking. Als je de verpakking de eerste keer opent, kun je door een strip te verwijderen de verpakking weer sluiten. Heel mooi bedacht. Zo blijft de kaas langer goed. Alleen werkt na de tweede keer de verpakking open te doen de sluiting al niet meer. Zo blijf je goochelen met kaas. Maar ik blijf een Hollandse jongen en ik wil op mijn bruine boterham echte Hollandse oude kaas, al is de kaas wel voorgesneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.