Campagne van start gegaan in Oost!

Spread the love

DSC00074DSC00077

Bijna twee weken geleden kreeg ik mailtje van ene Finn van Leeuwen. Finn van Leeuwen, zijn naam zei mij niet zoveel. Het bleek ook dat hij nog niet zolang geleden verhuisd was van Den Haag naar Amsterdam. En met zijn Haagse ervaring van campagne voeren had hij als opdracht gekregen om de campagne voor D66 in Amsterdam-Oost voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar leven in te gaan blazen. Finn zocht dus campagneteammedewerkers. Zelf had ik al weer het gevoel dat ik weer wat meer voor D66 wilde gaan doen. Dus ik stuurde een enthousiaste mail terug dat ik graag mee wilde helpen.

Afgelopen donderdag hadden we een soort kennismakingsbijeenkomst. Het was nog niet echt specifiek gericht op de taken van het campagneteam, maar eerst om elkaar beter te leren kennen. En misschien ging het uiteindelijk met iets te veel drank gepaard. Ook kwam ten sprake over wat voor een evenementen de komende weken er staan te komen om voor de gehele stad de campagne in te luiden. Het eerste wat er aan stond te komen was aanstaande zaterdag. Wij gingen posters plakken om de andere partijen alvast wakker te schudden.

Daar stond ik dan vanochtend, nog geen ontbijt tussen mij kiezen, koud te kleunen bij Studio K. Boy, Erwin en Jan-Bert waren al druk bezig om de behanglijm te mengen met water en er een goede substantie van te maken.  Je zag aan Erwin dat hij al enig ervaring had met posters ophangen, want hij had ook nog eens een bezem mee genomen. Zelf was ik nog niet mee bezig geweest wat het nou inhoud om posters op te hangen. Gisteren kreeg ik wel een mail binnen met een filmpje, maar ik dacht ik zie het morgen wel. Toen konden we op pad gaan in twee groepen. Terwijl Erwin en Jan-Bert de Indische Buurt onveilig gingen maken met hun bezems, hadden Boy en ik gewoon rollers en gingen de andere kant, de Zeeburgerdijk op en naar Brazilië.

Het was een stuk kouder dan ik had verwacht. Ik dacht dat ik twee dagen geleden op het nieuws hoorde dat het dit weekend zonnig zou zijn. Maar met goede moet gingen Boy en ik toch de Zeeburgerdijk af richting het Flevohuis.  De stand zoeken waar we mogen plakken was nog even zoeken, maar toen wij eenmaal het plekje hadden gevonden gingen wij er stevig op los.  Voor Boy was het ook de eerst keer dus we smeerden de posters maar goed in. En toen ze opgeplakt waren nog maar eens flink erover heen.

Na de Zeeburgerdijk gingen we richting Winkelcentrum Brazilië. Daar kwam Boy er achter dat de rest van de poster per evenement netjes in kolommen onder elkaar stonden. Misschien waren we wel wat aso geweest door de posters op de Zeeburgerdijk naast elkaar te plakken. Maar wat maakte het ook uit. We hielden het er maar bij om twee posters onder elkaar te plakken en één op een andere plek. De mensen moesten toch weten dat voor D66 de campagne begonnen was!  Na de stand bij Brazilië gingen we even een koffie drinken bij het koffiehuis en Oosterlijke Handelskade.

Lekker opgewarmd gingen we naar onze laatste stand op het Azartplein. Naast de Sissy Boy lieten we ook zien dat het voor ons menens was. Weer twee grote posters onder elkaar en één er naast. Uiteindelijk kan ik concluderen dat het een succesvolle plakdag was. De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is voor D66 Amsterdam-Oost echt begonnen. PvdA! Eat your heart out! Volgend jaar wordt D66 de grootste partij in Amsterdam!   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.