Een compressor, belangrijk voor elke rolstoelgebruiker!

Spread the love

Dinsdag heb ik gekocht wat ik eigenlijk jaren geleden had moeten kopen. Elke rolstoelgebruiker moet er eigenlijk er één in huis hebben. Mijn buurman die ik had in Haarlem was er ook altijd mee bezig. Wat zorgde ervoor dat ik het nu eindelijk gekocht heb? Na een jaar niet mijn favoriete sport, rolstoelhockey, te hebben beoefend zijn de kriebels voor deze sport weer teruggekeerd. Wat ervoor zorgde dat ik mijn sportrolstoel weer ging opknappen. Eerst had deze Rolls Royce onder de rolstoelen een nieuwe accu nodig. Daarna heb ik er wat vaker in gereden. Wat een lekke band als gevolg had. Maar de banden waren ook gewoon zacht. Wat heb je dan nodig? Een compressor om de banden op te pompen.

Mijn zoektocht begon bij Google Maps. Welke zaak is het meest dichtbij om zo’n compressor te kopen? Mijn tocht ging naar de Linnaeusstraat. De verkoper was erg hulpvaardig. Hij wist niet zeker of er een compressor was die via een stopcontact opgeladen kon worden. De meeste compressors blijken via een stopcontact van een auto te werken. Zo’n contact waarmee vroeger sigaretten aanmaakten. Maar wie rookt er tegenwoordig nog? Dus wordt het voor andere doeleinden gebruikt. Het bleek dat er toch een compressor was die ook via het stopcontact die je in huis hebt kon werken. Met een glimlach op mijn gezicht ging ik met mijn nieuwe aanwinst naar huis.

Thuis aangekomen wilde ik direct gebruik maken van mijn nieuwe speeltje. Ik dus hoopvol op de knop drukken om hulp aan te vragen van mijn zorg. De hulpverlener was ook direct enthousiast. Met goede moed kwam hij aanzetten. Na het open maken van de verpakking stopte hij de compressor in het stopcontact. Wat bleek. Het lampje naast de plug zou rood moeten kleuren. Dat deed hij even, maar daarna stopte het. Ook maakte het een raar tikkend geluid. Dit is niet goed. Na een aantal handelingen te verrichten om te kijken of we hem toch aan de gang konden krijgen besloot ik toch maar terug te keren naar de Linnaeusstraat.

De volgende dag keerde ik weer terug naar de desbetreffende zaak. De compressor bleek inderdaad niet te werken. En ze waren ook vrij gemakkelijk met omruilen. Weer kwam de terugrit naar huis. Daar drukte ik weer de knop in om de compressor te laden. En warempel, hij ging laden.

Weer een dag later ging ik mijn banden oppompen. De één liet prima op de andere bleek echt lek te zijn. Met volle vertrouwen liet ik de lekke band eraf schroeven en ik ging ik naar een wat kleinere fietsenzaak, die in het verleden ook vriendelijk genoeg waren om mijn banden op te pompen. Deze had een paar uur nodig om het te regelen. En inderdaad een paar uur later had ik een prima opgepompte band. Nu ik de band er weer op heb laten zetten ben ik klaar voor een nieuw seizoen rolstoelhockey!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.