Een klerenbende tijdens het eten

Spread the love

Vorige week was erg geen rubriek Uitpakken! Om genoeg te kunnen uitpakken heb ik besloten om de rubriek ook om de week aan de orde te laten komen.

Vandaag bij de rubriek Uitpakken! Iets waar ik dagelijks mee te maken heb: De magnetronmaaltijd

Zelf kan ik niet zo goed koken. Ik ben al blij dat ik af en toe aardappel, vlees en groente maaltijd bereid. Daarom eet ik de meeste dagen van de week een magnetronmaaltijd. En die maaltijden zijn niet altijd even goed verpakt. Zo zit op alle magnetronmaaltijden een lipje om het los te trekken, maar altijd gaat niet het gehele plasticje eraf. Hierdoor moet je toch een schaar gebruiken of je trekt het eraf met je handen en dan zitten je handen weer in de jus.

Daarnaast ben ik ook altijd in discussie met mijn familie of het wel gezond is, een magnetronmaaltijd. Een aantal jaar geleden zouden deze maaltijden inderdaad niet gezond genoeg zijn. Nu wordt daar beter op gelet. Sinds ik op mijzelf woon, zo’n vijf jaar geleden heet ik deze maaltijden bijna elke dag. Ik leef nog steeds. Dit is natuurlijk een grapje. Maar ik denk dat de magnetronmaaltijden echt goed zijn van tegenwoordig. Zeker de stoommaaltijden.

Bij een bekende supermarktketen doe ik altijd mijn boodschappen. In plasticbakjes zit vaak de groente, vlees en aardappelen verdeeld in verschillende vakjes. Samen zit dit met één plasticfolie dicht gemaakt en dan zit daar nog een wikkel omheen. Erg veel verpakkingen om een maaltijdje dus.

De plasticfolie zit zo goed aan de bakjes vast, dat het er uiteindelijk op neer komt dat ik altijd de schaar moet pakken.  De sauzen zitten dan weer aan de schaar en dat kan als ik niet op let ook weer op mijn kleren komen. Daarnaast moet ik de plasticfolie, die ik stuk geknipt heb, nog verder van de bakjes trekken. Hiervoor moet ik soms zo kracht zetten wat ervoor zorgt dat er weer wat saus op mijn kleren komt. Kortom één klerenboel.

2 gedachten over “Een klerenbende tijdens het eten

  • Geachte meneer/mevrouw,

   De rubriek Uitpakken! die ik op mijn blog heb is inderdaad bedoeld om thema’s als dit aan de orde te brengen. Dus ik ga daar zeker mee door.

   Bedankt voor uw belangstelling.

   Groet,

   Marnix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.