Heerlijk, helder, Grolsch

Spread the love

Weer is het woensdag geweest. Maar nu dan toch de rubriek ‘Uitpakken’: Vandaag: De Grolschbeugel

Vanaf mijn zestiende verjaardag mag ik alcoholische dranken drinken. Mijn ouders hadden de afspraak dat wanneer we tot ons zestiende geen alcohol dronken we een mooi geldbedrag kregen. Vanaf de dag dat ik dus mag drinken blijft bier toch mijn favoriete alcoholische drank.

Tijdens examenfeestjes drink je wel verschillende mixjes, maar tijdens je studententijd is er eigenlijk bijna alleen maar de mogelijkheid tot bier en als je daarna nog eens een mixje probeert vind je het allemaal te zoet. Dus blijft het bij mij bij bier. En dan voornamelijk Grolsch. Je favoriete biermerk is namelijk wat jouw sociëteit schonk, volgens mij. En mijn sociëteit schonk Grolsch.

Daarom koop ik, naast dat ik steeds meer Belgische biertjes lekker ga vinden, Grolsch. En wat is er niet mooier dan de Grolschbeugel?  Heel makkelijk los te trekken. In ieder geval als je geen handicap hebt. Er moet toch een bepaalde kracht gezet worden die niet door iedereen gezet kan worden.

Natuurlijk kun je ook bier kopen met bierdoppen  of in blik. Voor bierdoppen zijn er al uitvindingen gedaan om makkelijker de dop eraf te krijgen. Zo is er een apparaat dat je op de dop zet en door er op te drukken trekt het apparaat de dop eraf. Maar ik blijf de Grolschbeugel toch zo iets moois vinden. Ik heb er ook iets op gevonden om de beugel toch los te krijgen. Ik klem de fles tussen mijn rechterarm en dan met mijn linkerhand los trekken. Dan kan ik genieten van een heerlijk biertje uit een Grolschbeugel.

Bron: forum.fok.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.