Je hoeft niet altijd het uiterste eruit te halen

Spread the love

Vandaag in de rubriek Uitpakken! Een item waar niet alleen mensen met een handicap problemen mee heeft, maar ook andere mensen: De tandpastatube.

Het probleem wat ik wil aankaarten zie je niet alleen bij de tandpastatube. Ook shampooflessen en douchegelflessen hebben dit probleem. Je kan nooit alles uit de fles of tube krijgen. Nu zijn er bij tandpasta ook andere vormen dan alleen de tube, maar die werken net zo als de douchegelfles. Je zet de flessen op zijn kop en hoopt er alles uit te kunnen drukken. Dit gaat niet en bij shampoo en douchegel ga je het dan maar mengen met water.

Bij een tandpastatube is het weer een ander geval. Hierbij knip je de tube kapot om echt het uiterste eruit te halen. Natuurlijk is het een truck van de producent. Hij wil dat je zo snel mogelijk weer een nieuw exemplaar koopt. Daarnaast moet ik zeggen dat ik inderdaad moe word om elke keer de flessen met water te vullen en de tube kapot te knippen. Hierdoor doe ik wat de producent wil en koop ik een nieuw exemplaar.

Een oplossing op dit probleem zal niet met dank afgenomen worden door de producent. Hij zal dan ook niet met een oplossing komen. Ik denk dat er wel een oplossing voor gevonden zou kunnen worden. Alleen heb ik die niet voor de hand. Want zonde blijft dat je iets koopt wat je niet helemaal gebruikt. Maar dat blijf je met alles houden. Zo worden smartphones en computers ook niet overal voor gebruikt waar je het voor kan gebruiken. Daarom blijf ik maar tandpastatubes en shampoo- en douchegelflessen kopen. En zolang ik het geld ervoor heb, wat maakt het uit. Zo houd ik de economie draaiende in deze tijd van recessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.