Nog even wennen aan brainstormen

Spread the love

Gisteren was er iets heel leuks gaande tijdens de commissievergadering Openbare Ruimte & Financiën. Naast dat namens Onbeperkt Oost werd ingesproken over het Handboek Inrichting Openbare Ruimte waarbij de raad de adviezen echt willen oppakken, was er ook ruimte gemaakt voor een brainstormsessie over horeca. Dit was de eerste keer dat de raad dit deed en het was een experiment. De fractie van D66 kwam met dit voorstel.

Een brainstormsessie waarbij ken ik dat ook al weer? Ja, tijdens opzetten van deze website. Samen met mijn neef en nicht heb ik een avond lang zitten brainstormen over de naam en onderwerpen die naar voren kunnen komen op de site. We pakten gewoon een vel papier en schreven alle namen op die in ons op kwam.  Dit deden gewoon op een willekeurige plek, maakt niet uit waar. Op het einde van de avond, na een aantal drankjes te veel, was er geen wit plekje meer vrij. Maar we hadden wel resultaat. Held op Wielen was geboren!

Maar met een wat grotere groep raadsleden werkt dit toch wat anders. Je zag dat Liesbeth Boesenkool wel goed voorbereid was op de brainstormsessie. Ze noemde verschillende mogelijkheden op van horeca dat in het stadsdeel zouden kunnen komen. Ook een bar waar je vrij was om verschillende dingen te roken kwam naar voren. Misschien kunnen we Woody Harrelson wel naar het stadsdeel halen. Dan kan hij hier een frisse luchtbar beginnen.

Voor de rest van de leden was een brainstormsessie even wennen. Iedereen wilden interpreteren met de opmerking dat het van de creativiteit afhangt van de ondernemer wat er in het stadsdeel komt qua horeca. Daar hebben ze gelijk in, maar bij een brainstormsessie mag je zeggen wat je wilt en geen enkel idee is gek. Voor de notulist zal het ook wel even wennen zijn geweest. Waarschijnlijk heeft ze netjes achter elkaar opgeschreven wat ieder raadslid heeft gezegd. Terwijl ze eigenlijk een papier had moet pakken en elk idee van de raadslid op een willekeurige plek had moeten zetten. Maar daar zijn experimenten voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.