Openen op de elektrische manier

Spread the love

Vandaag heb ik de rubriek Uitpakken! ook iets waar ik mijn hele leven al problemen mee heb en wat ook met de kerstdagen in het vooruitzicht erg van belang is: enveloppen openen.

Mijn hele leven al kan ik met de ene hand die ik wel goed kan gebruiken niet goed enveloppen openen. Net als cadeaupapier scheur ik het helemaal kapot. Bij enveloppen had dit als gevolg dat ik de brief meenam die in de envelop zat. Een gedeelte van de brief kon ik niet meer lezen. Toen ik nog jong was kreeg ik ook een keer elektrische brievenopener. Dit apparaat was, twintig jaar geleden in ieder geval, niet zo goed als tegenwoordig. De batterijen gingen snel leeg en door het vele gebruik was het leven van dit apparaat maar van korte duur.

Toen ik ouder werd kon ik toch mijn hand beter onder controle krijgen waardoor ik alleen de envelop kapot scheur. Daarnaast is de post die je via de brievenbus ontvangt de afgelopen jaren erg afgenomen en heeft e-mail het over genomen. Nu met kerst in het vooruitzicht krijg je van sommige vrienden nog wel een kerstkaart per post. Maar nog steeds is de hoeveelheid niet zo groot dat ik het belang van een elektrische brievenopener zie.

Mijn vader heeft dit jaar een hartstilstand gekregen, wat ook een hersenbeschadiging tot het gevolg heeft gehad. Hij kan, net als ik, maar één hand goed gebruiken. Daarom heeft hij voor sinterklaas een elektrische brievenopener gekregen. Deze opener was niet op tijd geleverd waardoor die met de post geleverd zou worden. Ik heb deze elektrische opener nog niet gezien.  Mijn zwager, de sinterklaas van mijn vader (hij had mijn vader getrokken), vertelde dat het nog lastig was om zo’n elektrische opener te vinden. Tegenwoordig worden ze alleen maar gebruikt bij grote organisaties, die achter elkaar brieven moeten openen. Dit zijn grote, logge apparaten van wel 600 euro.

Uiteindelijk heeft mijn zwager wel de juiste elektrische brievenopener gevonden. Ik ben dus ook erg benieuwd hoe die eruit ziet en of deze beter is dan die van twintiger jaar geleden. Twintig jaar geleden was het ook plastic rotzooi. Alles heeft zijn vooruitgang gehad, dus vast ook de elektrische brievenopener.

Nu zit ik lekker met de hand mijn kerstkaarten te openen. Ik ben zelf niet zo van de kerstkaarten versturen. Ik vind dat ik de mensen die ik in levende lijven zie de beste wensen kan geven. Maar voor de gene die mij een kerstkaart gestuurd heeft (ook voor de gene die dat niet heeft gedaan). Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.