T-shirt dat geniet van ketchup

Spread the love

Vandaag is het woensdag. Ik heb besloten dat de woensdagen de uitpakdag wordt op mijn blog. Vroeger was woensdag gehaktdag, maar vanaf heden is woensdag uitpakdag. Dus zal ik zeggen: “Uitpakken maar!”

Een rubriek die ik hier wil beginnen is “Uitpakken”. Supermarkten maar ook andere winkels verkopen hun producten soms in de meest verschrikkelijke verpakkingen. Voor mensen met een handicap zou verbeteringen op dit punt leiden tot een grotere zelfredzaamheid. Niet alleen mensen met een handicap hebben hier last van. Zo heeft Hans Dorrestijn zijn ergernissen hierover ook kenbaar gemaakt bij Pauw & Witteman.

Het eerste onderwerp van deze rubriek: plasticje op spuitflessen

Bij vloeibaar bakboter en ketchupflessen zitten die eraan. Je moet eerst de dop eraf draaien en dan een plasticje eraf trekken en dan weer de dop erop draaien en je kan spuiten. Het probleem voor mij is: Ik heb maar één hand die ik goed kan gebruiken. Met die ene hand houd ik dan de fles vast terwijl ik met mijn tanden het plasticje eraf trek. Gevolg is dat ik zo’n kracht moet zetten waardoor op het moment dat het plasticje los laat een scheut ketchup over mijn T-shirt gaat, of ik slik een scheut bakboter in. Ik vraag mij af of dat lipje echt nodig is? Het is toch bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen niet stelen? Denk je nou echt dat iemand met een bakpan de supermarkt in komt en een scheut bakboter gaat stelen?

4 gedachten over “T-shirt dat geniet van ketchup

 1. ha marnix,

  alles goed? leuke blog. zorgt weer voor wat afleiding tussen alle schot en steekwonden hier in kaapstad. Ben de 17e van oktober weer terug. Gaan we snel weer even wat afspreken.

  groer rutger

 2. Hey Marnix!

  Als verpakkingsontwerper moet ik hier natuurlijk even op reageren. Hoewel plastic flessen niet mijn specifieke specialiteit zijn, kan ik hier wel een globaal antwoord op geven. Hoofdzaak voor het aanbrengen van zo’n plastic lipje is het luchtdicht kunnen afsluiten van de fles. Je ziet deze lipjes met name op flessen met een drink- of spuitdop. Als dat lipje er niet op zou zitten zou de inhoud niet luchtdicht zijn afgesloten. Contact met zuurstof beïnvloed namelijk vaak de houdbaarheid van het product.
  Een tweede functie is het zogenaamd ’tamper-proof’ maken van de verpakking; het geeft de consument wat meer zekerheid dat er niet iemand met zijn braadpan of broodje hotdog in de winkel is geweest om een scheut boter of ketchup te stelen 😉

  Helaas blijf jij met het probleem zitten dat die lipjes verdomd lastig loslaten. In elk geval weet je nu wat meer over het waarom van die lipjes.

  Wat ik je wel nog kan meegeven; een klacht indienen bij de producent heeft écht zin (zie de verpakking voor contactgegevens van de producent). Niet dat het meteen morgen zal veranderen, maar ze zullen er pas wat aan doen als er geklaagd wordt. Ik weet in elk geval dat klachten door grote producenten altijd serieus genomen worden. Tot dan is het behelpen…

  Groetjes, Kirsten

  • Hoi Kirsten,

   Bedankt voor je reactie. Ik ken het verhaal van dat zuurstof de houdbaarheid van het product beïnvloed, maar ik wilde met deze blog gewoon meer de onhandigheid van deze verpakking benadrukken.

   Daarnaast vind ik het een goed advies om bij de producent een klacht in te dienen. Dat ga ik zeker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.